Vilka är vi och varför DSG?

Detta är inte så lätt men tänkte vi berättar lite om oss och varför vi valt denna ras och framför allt varför vi startat kennel!

Vi bor på en gård mitt i skogen utanför Vretstorp med höns,ankor, kaniner och får.

Jag Therese (Tessan) skaffade min första hund när jag var 19 år tillsammans med min familj, en jämthund som jag och min mamma gick kurser med. Sedan dess var jag fast med hundar. Genom åren har jag haft en schäfertik, en vit dvärschnauzer hane och en gårdshund. Lasse har inte haft en egen hund men är uppväxt med hund i sin familj. 

När jag flyttade ihop med Lasse fick jag däremot ta bort min dvärgschnauzer då han vart sjuk. Så vi började kolla på en hund som skulle passa oss på gården. Vi ville ha en hund som kunde hänga med oss på våra äventyr i skogen, springa runt och vakta gården. Samt kanske även spåra vilt om vi skjuter fel. Det som också var viktigt var att den var en trevlig och lagom stor familjehund eftersom varannan vecka bor två barn här. Vi ville att barnen skulle kunna gå ut och gå med den själv. Så efter att ha läst ännu mera om Dansk-Svensk gårdhunds så fanns det ingen tvekan att det var denna ras vi ville ha. Vi tog kontkakt med Sara på Gullvivebackens kennel. Hon hade en tik kvar som vi fick köpa, det var Majken. Denna underbara tik tog våra hjärtan med storm och har uppfyllt alla våra krav som vi hade. 

Vi har gått valpkurs, tävlinglydnad, rallylydnad och även spårkurs med henne. Sedan hamnade vi på lite utställningar med henne också. Detta vart ett gemensamt intresse för oss att göra något ihop och komma hemifrån lite.

Med tiden växte det intresset att kanske få starta en kennel med, men innan jag startar något ville jag veta vad detta innebar. Så jag har gått via skk en avelsutbildning och byggde även på den med hundens beteende. Efter att ha läst detta så kände jag att detta är rätt och något vi ska sattsa på. Men vi vill ha en familjeär kennel, låta hundarna känna sig älskade och växa upp i en familj. För oss betyder det mycket vart hundarna hamnar och därför kan man få komma och kolla men vi lovar inget. Kemin mellan oss är viktigt då vi önskar ha kontakt så man får följa valparna hela livet.  

Är det något ni funderar över, över oss eller hundar, valpköp eller vad som helst tveka inte att höra av er!

 Mejl; kontakt@solgudinnanskennel.se 

Mobil; 0709851022

Med vänlig hälsning

Tessan och Lasse